You are here:

Koken voor volwassenen (Koken in de Horeca), niveau 2

Bent u gek op koken en vindt u het leuk de keuken draaiende te houden? Wilt u graag werken als zelfstandig werkend kok of een erkend branchediploma halen om door te groeien? Dan is deze branche-opleiding echt iets voor u!

 

 Data: 18 weken, 9:00-17:00 uur
Bijzonderheden: Inclusief koffie/thee, lesmateriaal, examen, diploma
Locatie: Curio, Markendaalseweg 35 te Breda
Voor:

Deze cursus is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen en/of buurthuizen.

Door: Ervaren docenten van Curio voedsel en gastvrijheid
Kosten:

€ 2.295,00 per persoon (vrijgesteld van btw) en € 450,00 voor messenset, koksuniform, readers/boeken.

Duur: De training wordt gegeven op 1 dag (2 dagdelen), inclusief toets.

Algemeen

Houdt u van koken en wilt u zichzelf verdiepen in het koksvak? Heeft u altijd al een koksopleiding willen volgen? Of van uw hobby uw werk maken? Dan is deze cursus iets voor u. Als u de opleiding heeft afgerond, kunt u gaan werken in een professionele keuken. Bijvoorbeeld in een restaurant, hotel, eetcafé of zorginstelling.

Inhoud

Als u de opleiding heeft afgerond, kunt u gaan werken in een professionele keuken. Bijvoorbeeld in een restaurant, hotel, eetcafé of zorginstelling. Tijdens deze opleiding leert u de basistechnieken die nodig zijn om als kok te werken. Hier houdt u zich bezig met het maken en voorbereiden van gerechten, bereidingswijzen van soepen en sausen, vlees, vis en (snij)technieken. U weet het verschil tussen trancheren en blancheren en tussen een bechamelsaus en hollandaisesaus. U weet hoe u het beste gerechten kunt bereiden en welke ingrediënten goed bij elkaar passen.

Het werk is heel afwisselend en u houdt altijd rekening met de wensen en de smaken van de gasten. U leert ook om de keuken netjes en schoon te houden, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid.

Resultaat

De opleiding wordt afgesloten met een examen, het examen wordt afgenomen door examinatoren van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Als u alle onderdelen goed heeft doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvangt u het landelijk erkend SVH diploma.

Wilt u een maatwerk opleiding? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.