You are here:

Digitale vaardigheden - dagelijks gebruik

Deze training digitale vaardigheden voor het dagelijks gebruik is bedoeld voor volwassenen die digitaal vaardiger willen worden. Deze training digitale vaardigheden helpt om succesvoller te zijn in je beroep. De training is gericht op omgang met computer, gebruik van Office pakketten en heeft veel aandacht voor digitale-veiligheid, maar blijft gericht op de praktijk.

Algemene informatie training digitale vaardigheden - dagelijks gebruik

 Data: De cursus wordt ingepland bij voldoende belangstelling.
Voor: De training is bestemd voor praktisch ingestelde cursisten die verdieping in hun digitale vaardigheden nodig hebben voor hun dagelijkse werkzaamheden.
Door: Professionele docenten die werkzaam zijn in het bedrijfsleven of lesgeven op reguliere mbo-opleidingen.
Kosten:

€ 835,00 per persoon (vrijgesteld van btw)

Duur: De training wordt gegeven in maximaal 9 sessies van 3 uur.

Zonder voldoende digitale vaardigheden is het moeilijk om goed mee te kunnen draaien op het werk. Ook voor de praktische beroepen is een goede kennis hiervan noodzakelijk.

Voor wie is deze training digitale vaardigheden - dagelijks gebruik?

Of het nu de glazenwasser is die een digitale urenregistratie moet bijhouden, de kapster die een leuke folder moet maken of de zorgmedewerkster die haar uren moet verantwoorden, iedereen komt in aanraking met de digitale wereld.

De training is bedoeld voor volwassenen die digitaal vaardiger willen worden om daarmee hun beroep beter te kunnen uitvoeren. De methode is gericht op omgang met computer, gebruik van Office pakketten en heeft veel aandacht voor digitale-veiligheid, maar blijft gericht op de praktijk.

Bij de uitleg gaan we uit van voorbeelden uit de praktijk die onze cursisten herkennen. De cursisten zien in de instructiefilms hoe handelingen moeten worden uitgevoerd, daarna maken ze er opdrachten over. Zij krijgen direct feedback op hun antwoorden.

De training maakt cursisten digitaal zelfstandig. Vaardig word je door te doen. Veel opdrachten maken dus. Deze cursus vraagt meer zelfstandigheid van de cursisten dan de digitale vaardigheden – basismethode. We verwachten van onze cursisten dat zij thuis over een computer beschikken waarop zijn opdrachten kunnen maken.

Inhoud van de training digitale vaardigheden - dagelijks gebruik

In deze praktische training komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

  • Besturingssystemen, Windows 10
  • Werken met Word deel A
  • Werken met Word deel B
  • Excel
  • Powerpoint
  • Digitale-veiligheid

Alle onderwerpen worden ondersteund met praktische oefeningen. De training wordt gegeven in 9 lessen van drie uur. De cursist kan ook zelfstandig thuis werken.

Na de afloop van de training beschikt de deelnemer over de volgende vaardigheden:

  • Digitale zelfstandigheid
  • Kan MS Office vlot gebruiken voor in zijn beroepspraktijk
  • Bewust van de bedreigingen op internet

Bij maatwerktrajecten is er ruimte voor bedrijfsspecifieke toepassingen, vragen en doelstellingen.

Resultaat

De training wordt afgesloten met een praktijkexamen van 10 opdrachten.

Na afronding van de training ontvangen deelnemers, op basis van aanwezigheid, actieve deelname en een voldoende resultaat bij het praktijkexamen een Bewijs van Deelname van Curio.

Wilt u een maatwerk training? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.