Vakbekwaam hovenier Opleiding Vakbekwaam hovenier

De opleiding Vakbekwaam Hovenier is het sluitstuk van de VHG brancheopleiding tot Vakbekwaam Hovenier. In deze opleiding ga je jezelf specialiseren in tuinontwerp of aanleg en onderhoud.

Aanmelden voor 1 juli, 2021

Algemene informatie opleiding Vakbekwaam hovenier

Data:

De opleiding wordt ingepland bij voldoende aanmeldingen.

Bijzonderheden: Inclusief koffie/thee, lesmateriaal, VHG erkend getuigschrift.
Locatie: Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor:

VHG Brancheopleidingen zijn uitermate geschikt voor iedereen die bij een hoveniers- of groenvoorzieningsbedrijf werkt of wil gaan werken maar nog niet de juiste opleiding heeft gevolgd. Ook wie hobbymatig bezig is met het aanleggen en onderhouden van zijn tuin, kan deelnemen.

De opleiding vakbekwaam hovenier kun je alleen volgen als je de opleiding aankomend hovenier en de opleiding hovenier hebt afgerond.

Door: Een docent van Curio
Kosten: € - per persoon (vrijgesteld van btw)
Duur:

Deze opleiding duurt één jaar, verdeeld over circa 40 dagdelen in de avond en enkele praktijkdagen.

Het is mogelijk om te kiezen voor de combinatie van beide specialisaties gedurende 1 cursusjaar (met extra te volgen dagdelen)

De opleiding Vakbekwaam Hovenier is het sluitstuk van de VHG brancheopleiding tot Vakbekwaam Hovenier. In deze opleiding ga je jezelf specialiseren in tuinontwerp of aanleg en onderhoud.

Inhoud van de opleiding Vakbekwaam hovenier

Tijdens de opleiding vakbekwaam hovenier vindt verdere verdieping plaats in de onderwerpen:

  • Toegepaste beplantingsleer;
  • Materialenkennis;
  • Begroten en werkplannen maken;
  • Algemene vakkennis.

Daarnaast specialiseert de deelnemer zich in één of beide afstudeerrichtingen:

  • Tuinontwerpen: het maken van tuinontwerpen en beplantingsplannen en presentatietechnieken. Het eindexamen bestaat uit het maken van een tuinontwerp incl. beplantingsplan en begroting.
  • Aanleg en Onderhoud: het uitvoeren van complexe aanleg werkzaamheden en het veilig werken met motorkettingzaag en bosmaaier. Tijdens het praktijkexamen legt de deelnemer een kleine tuin aan.

Resultaat

De cursus wordt afgesloten met een examen onder toezicht van de VHG. Bij voldoende resultaat heeft men recht op het VHG-diploma “Vakbekwaam Hovenier”.

Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.

Opleiding Vakbekwaam hovenier

Aanmelden voor 1 juli, 2021