Masterclass Boulanger; Basistechnieken Boulangerie

Leer van vakspecialisten de kneepjes van het vak, verbreed uw kennis en vaardigheden.

 

 Data:

De masterclass is gepland op de volgende data:

  • 7, 8, 14, 21, 22 en 28 september 2020
  • 5 en 6 oktober 2020
Bijzonderheden: Inclusief lesmateriaal en benodigdheden
Locatie: Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor:

Deze masterclass is bestemd voor professionele bakkers die hun kennis en vaardigheden willen verbreden/uitbreiden en verbeteren.

Door: Curio voedsel en gastvrijheid
Kosten:

€ 800,00 per persoon (vrijgesteld van btw)

Duur: De masterclass wordt gegeven in 8 dagdelen (middag).


Algemeen

Heeft u een passie voor brood én een opleiding bakkerij en/of horeca op zak? Dan is een mastercursus rondom een thema echt iets voor u. Als gepassioneerde broodbakker werkt u wekelijks aan vernieuwing en verbetering van Boulanger producten. Tijdens de mastercursus leert u van vakspecialisten de kneepjes van het vak. Hierdoor verbreed u uw kennis en vaardigheden.

U wordt tijdens de mastercursus uitgedaagd om uw kennis om te zetten in het bereiden van mooie, (h)eerlijke producten. Het is echt een cursus voor bakkers die zich nog verder willen verdiepen in één van de oudste ambachten die we in Nederland kennen. We hebben verschillende cursussen, deze kunnen los gevolgd. Maar ook als gehele opleiding.

 

Inhoud

Bij de mastercursus wordt er getraind op de basis kennis van de broodbereiding.

  • de effecten van het kneden, bv kort, middel of lang.
  • de verschillen tussen de bloem van de fabriek of de biologische bloem.
  • de effecten zijn van hoeveelheid gist/desem.
  • er wordt ingegaan op de hoeveelheid hydratatie van het water in het deeg.
  • er wordt gewerkt met verschillende oude graansoorten, denk hierbij aan einkorn, rogge of korasan.

 

Wilt u een maatwerk training? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.