Combi-training Hygiënecode HACCP en Allergenen

Wilt u meer weten over de hygiënecode, allergenen en voedselveiligheidsplan? Deze "pressure-cook" training geeft u snel inzicht in alle wettelijke vereisten.

Aanmelden voor 31 december, 2020

 

 Data: Datum nog nader te bepalen, lestijden van 9:00-17:00 uur

Bijzonderheden: Inclusief koffie/thee, lunch, lesmateriaal, examen, bewijs van deelname
Locatie: Curio, Markendaalseweg 35 te Breda
Voor:

Deze cursus is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen en/of buurthuizen.

Door: Ervaren docent van Curio voedsel en gastvrijheid
Kosten:

€ 540,00 per persoon (vrijgesteld van btw)

Duur: De training wordt gegeven op 1 dag (2 dagdelen), inclusief toets.

 

Algemeen

Tijdens de eendaagse combitraining leert u hoe u met bederfelijke eet- en drinkwaren om moet gaan en hoe u de verplichte Hygiënecode voor de horeca in de praktijk moet toepassen. Ook leert u hoe u uw gasten moet informeren over de aanwezigheid van allergenen in uw voedingsmiddelen en in uw gerechten en hoe u dit schriftelijk moet vastleggen in uw voedselveiligheidsplan.

Inhoud

In deze training behandelen we de volgende onderwerpen:

  • HACCP bedrijfsbeleid-Allergenenbedrijfsbeleid
  • HACCP-Allergenen Wetgeving
  • Ontvangst goederen
  • Opslag goederen
  • Bereiding gerechten/dranken
  • Presentatie gerechten/dranken
  • Reinigingsprocessen
  • Wettelijke verplichte vermelding 14 allergenen
  • Risico van voedselbesmetting, voedselintolerantie en voedselallergie
  • Receptuurbeheer, productdatabasebeheer en samenstellen wettelijke informatievoorziening
  • Registratieformulieren HACCP
  • Informatievoorziening Allergenen aan gasten

Resultaat

Aan het eind van de dag krijgt u een toets en ontvangt u een bewijs van deelname.

Wilt u een maatwerk training? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.