Gewasbescherming B Bedrijfsvoeren gewasbescherming

Heeft u al een licentie? Sinds 1 juli 1996 is deze verplicht voor het beroepsmatig toepassen, verkopen en/of in opslag hebben van gewasbeschermingsmiddelen.

Aanmelden voor 1 juli, 2021

Data:

De cursus vindt plaats op 26 november 2020, 28 januari 2021 en 8 april 2021 van 9:00-15:30u.

De data zijn onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.

Bijzonderheden: Inclusief koffie/thee, lunch, lesmateriaal, Curio certificaat en pasje van Bureau Erkenningen.
Locatie: Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor: Deze cursus is bestemd voor beheerders/eigenaren van een agrarisch loonbedrijf of groenvoorzieningsbedrijf die gewasbeschermingsmiddelen in hun bezit hebben en in opdracht van derden bestrijdingen (laten) uitvoeren. Met Gewasbescherming B mag u gewasbeschermingsmiddelen hanteren op terreinen van derden. Ook bedrijfshoofden (met geboortedatum 1 januari 1996 of later) moeten over Gewasbescherming B beschikken.
Door: Jan van der Graaff
Kosten: € 540,00 per persoon (vrijgesteld van btw)
Duur: De cursus wordt gegeven in 2 dagdelen. Na een aantal weken zal er aan de hand van de opdrachten een mondeling examen plaatsvinden van ongeveer een half uur. Deze datum wordt in overleg met de docent en de deelnemers ingepland. Er dient rekening gehouden te worden met een totale studiebelasting van gemiddeld 30 uur.

Algemeen

Heeft u al een licentie? Sinds 1 juli 1996 is deze verplicht voor het beroepsmatig toepassen, verkopen en/of in opslag hebben van gewasbeschermingsmiddelen.

Inhoud

In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Schade en schaderegistratie
  • Bestrijdingsnoodzaak
  • Opstellen van een bestrijdingsschema
  • Keuze van het middel en de dosering
  • Wet- en regelgeving
  • Veiligheid
  • Teelt van het gewas

Tijdens deze les wordt er ook uitgelegd wat de opdrachten inhouden die u mee krijgt naar huis.

Resultaat

Wanneer de opdrachten en het mondeling examen met een voldoende zijn afgerond, dan ontvangt u van Curio een certificaat en van Bureau Erkenningen de licentie Gewasbescherming B (bedrijfsvoeren gewasbescherming) inclusief het Bewijs van Vakbekwaamheid. Deze licentie is vijf jaar geldig. Binnen die vijf jaar dient u vier verlengingsbijeenkomsten bij te wonen om uw licentie te kunnen verlengen. Voor het volgen van verlengingsbijeenkomsten kunt u zich via deze website of via www.erkenningen.nl inschrijven.

Toelatingseis

Om toegelaten te worden tot deze cursus, moet u in het bezit zijn van een geldige licentie Gewasbescherming A (uitvoeren gewasbescherming).

Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.

   

 

Gewasbescherming B

Aanmelden voor 1 juli, 2021